Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
High school program

Put do praktičnog znanja

Program omogućava srednjoškolcima da provedu školsku godinu u američkoj volonterskoj porodici i dapohađaju američku državnu školu. Cilj programa je usavršavanje engleskog jezika, osamostaljivanje, upoznavanje nove kulture i načina života, stvaranje prijateljstava u porodici i školi i priprema za uspješno dalje obrazovanje.

Život u porodici

Američke porodice se dobrovoljno prijavljuju za učešće na programu iz želje da upoznaju svog učenika sa sopstvenom kulturom i da nauče nešto više o običajima zemlje iz koje učenik dolazi. Sve porodice podliježu strogoj proceduri provere. Učenik postaje član porodice i aktivno učestvuje u njihovom svakodnevnom životu. Amerikanci puno rade, veoma su praktični i vikend koriste da završe sve ono sto nisu stigli tokom radne nedjelje, ili da odu na neki izlet, organizuju roštilj, odu u šoping ili bioskop.

Američka škola

Vlada predrasuda da su američke škole lake, ali one su samo drugačije. Prednost američkog školskog sistema je to što pruža učenicima izbor i alternativu, tako da svako može da pronadje sebe, da se razvija i obrazuje u skladu sa svojim talentima i potrebama. Akcenat se stavlja na primjenu teorijskog znanja u praksi. Američki sistem predvidja šest do osam predmeta, koje učenik bira uz pomoć školskog savetnika. Školska godina, zavisno od države, počinje od kraja jula do polovine septembra.

Pored obaveznog pohađanja škole, učenici se uključuju u sportske, društvene i vanškolske aktivnosti pri čemu imaju priliku da ispolje svoje talente.

Rok za prijavu na program je 15. APRIL!

Welcome to the USA!

Ovaj program vodimo u saradnji sa američkom organizacijom AYUSA, www.ayusa.org koju je američki State Department ovlastio da se bavi ovom vrstom programa.