Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
Au Pair

Često postavljena pitanja

Au Pair je mlada osoba koja u stranoj zemlji boravi u prodici i vodi brigu o njihovoj djeci gdje je prihvaćena kao član porodice. Au Pair u prevodu znači u paru ili ravnopravan.

Au Pair spada u program kulturne razmjene koji omogućava djevojkama i porodicama da se bolje upoznaju, da nauče nešto o drugim kulturama što je značajno za lično obrazovanje kao i za međusobno poštovanje i razumevanje. AuPair djevojka ima priliku da nauči jezik, upozna nove prijatelje i jedan sasvim drugačiji način života, kao i da približi drugim narodima našu kulturu.

Može, ali u tom slučaju sami sebi plaćate povratnu kartu.

Važno je da volite djecu i da želite da vodite brigu o njima, kao i da ste neko vrijeme proveli čuvajući djecu i bebe do 2 godine. Porodice kod kojih ste čuvali djecu treba da vam napišu kratku preporuku.

Uslovi pod kojima se ovaj program odvija postavljeni su od strane Stejt Departmenta. To podrazumjeva način i uslove prijavljivanja i selekciju porodica i djevojaka za program, kao i visinu džeparca, maksimalan broj radnih sati, obaveze djevojaka i porodica, obavezan obrazovni kurs, godišnji odmor, dodatnih mjesec dana boravka u Americi, itd.

Od momenta kada predate urađenu aplikaciju najranije možete da otputujete za mjesec dana, a najkasnije posle dvanaest mjeseci. Za popunjavanje aplikacije i pribavljanje svih neophodnih dokumenata potrebno je oko nedjelju dana.

Važno je da imate osnovno znanje i da možete da se sporazumjevate na engleskom jeziku. Ne strahujte od gramatičkih grešaka. Vaša američka porodica će vas razumjeti. U procesu biranja porodice, razgovaraćete sa porodicama telefonom na engleskom jeziku. Kada budete išli u ambasadu, takođe ćete imati kratak intervju na engleskom.

Nazalost ne, jer je skoro svim porodicama potrebno da se djeca odvezu ili dovezu iz škole ili sa drugih aktivnosti, a američki gradovi veoma su razuđeni. Vozačka dozvola će vam omogućiti mnogo veću slobodu i mobilnost.

Sve vaše obaveze odnose se isključivo na djecu. To ne uključuje čišćenje i spremanje kuće, ali može da se odnosi na spremanje dečje sobe i garderobe.

Ne morate da kuvate za cijelu porodicu, ali od vas će se očekivati da pripremite lake obroke za djecu kao što su doručak ili užina.

Može. Ukoliko postoji objektivan problem ili neslaganje sa porodicom, uz našu pomoć i pomoć lokalnih koordinatora porodica može da se promijeni.