Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
Work and Travel

Često postavljena pitanja

Work Travel je sezonski program koji startuje najranije 21. maja. Međutim, datum polaska na program na zavisi od obaveza na fakultetu i posla koji student odabere. Poslodavci u ponudama naglašavaju kog datuma posao počinje.

Zarada zavisi od uslova koje poslodvac postavlja, mogućnosti nalaženja dodatnog posla, iznosa satnice, troškova smeštaja i hrane. Takođe, cifra koju ćete vratiti zavisii od vaših planova za poslednji, peti mjesec.

Učesnici Work Travel programa dobijaju J-1 vizu. To je neuseljenička američka viza koja omogućava međunarodnim studentima da uđu u Ameriku i učestvuju na programima razmjene.

Da. Postoji više programa razmjene. Na našem sajtu možete pogledati detaljnije informacije o ostalim programima (Au Pair, High School Abroad, Internship/Career Training, Language Courses).

DS – 2019 formular je dokument neophodan za dobijanje J-1 vize. Na njemu je konkretno naveden period u okviru koga student može da radi u Americi, a izdaje ga sponzorska organizacija sa sjedištem u Americi (Intrax) i dostavlja studentu preko lokalnog partnera (ATICPLUS).

DS – 2019 formular može da važi najviše 4 mjeseca u periodu od 21. maja do 1. oktobra.

Prema uslovima koje propisuje američka vlada (Department of State), moguće je ući u Ameriku do 14 dana prije početnog datuma na DS – 2019 formularu, odnosno boraviti u Americi do 30 dana nakon isteka DS – 2019 formulara.

Ne. Učesnici Work Travel programa smiju da rade samo dok važi njihov DS – 2019 formular.

Studenti mogu putovati van i vratiti se nazad u Ameriku (npr. Meksiko, Kanada i slično) u toku trajanja programa, ali samo u periodu u kome im važi DS – 2019 formular. Ovakav put mora da bude najavljen Intrax – u najmanje dvije nedjelje prije planiranog polaska. Vrlo je bitno da student na vrijeme izvadi vizu za ulazak u zemlju koju želi da posjeti (ukoliko mu je viza neophodna). Ukoliko Work Travel učesnik putuje po isteku DS – 2019 formulara, ne bi mogao da se vrati u Ameriku sa postojećom vizom već bi morao direktno da se vrati kući. Dakle, peti mjesec možete iskoristi samo za putovanja po Americi.

Studenti mogu raditi dodatne poslove tokom trajanja njihovog DS – 2019 formulara, ali takvi poslovi ne smiju da utiču na posao naznačen na DS – 2019 formularu. Novo: Studenti su u obavezi da sponzoru (Intrax) prijave drugi posao kako bi sponzor provjerio da li posao i poslodavac ispunjavaju zahtjeve J1 programa.

x

Kontaktirajte nas

Ukoliko želite da nam postavite neko pitanje, ili kritiku, molimo vas popunite polja ispod ovog teksta. Bićete kontaktirani u što kraćem vremenskom roku.
Molimo vas popunite sva naznačena polja.