Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
High school program

Školska godina u Francuskoj

Upoznajte Francusku, zemlju u kojoj je kuvanje postalo umjetnost, a vino životna namirnica. Francuska književnost, umjetnost i arhitektura su uticali na modernu umetnost širom svijeta, a Pariz je i danas centar svjetske visoke mode. Cijela planeta odiše mirisima francuskih parfema, a da i ne pominjemo čuvene francuske sireve. Ovo je samo dio prebogate francuske kulture i tradicije. Jovanka Orleanka, Luj XV, Napoleon, samo su neke od istorijskih ličnosti koje su obilježile svoju epohu, istoriju i kulturu Francuske.

Polugodište ili školska godina u Francuskoj je prilika da pohađajući školu i boraveći u nekoj od volonterskih porodica-domaćina, naučite francuski jezik i steknete dragocjeno iskustvo i znanje o raskošnoj francuskoj kulturi.

Život u porodici

Francuzi vole da se druže i provode slobodno vrijeme sa prijateljima ili porodicom. Obožavaju da kuvaju i jedu u društvu. Vikendom obično idu u bioskop, u šetnju, na kampovanje ili na izlete sa prijateljima.
Francuzi spadaju u jednu od nacija sa najizraženijim patriotskim osjećanjem, pa su stoga veoma ponosni na svoju kulturu, nasleđe i način života. Učtivost se veoma cijeni i S'il vous plait (molim) je izraz koji se najšešće čuje u Francuskoj.
Omiljeni pozdrav među mladima je Salut, a koristi se i pri susretu i pri odlasku.

Francuska škola

Francuska srednja škola (college i lycee) traje sedam godina. College je sličan višim razredima osmogodišnje škole i traje četiri godine. Nastava se odvija od osam ujutru do pet popodne, od ponedjeljka do petka, dok sredom nastava traje do podneva. Po završetku college-a učenici polažu ispit koji se zove brevete. Nakon college-a, učenici mogu da se opredjele za lycee (gimnaziju) ili stručnu školu. Škola je zahtjevna, školski dan može biti veoma dug. Domaći zadaci su česti i obimni. Sportske i kulturne aktivnosti nisu usko povezane sa školom. Francuski obrazovni sistem cijeni i neguje individualni rad. Engleski jezik je obavezan u srednjim školama.

Program je namjenjen učenicima uzrasta od 15 do 18 godina, koji posjeduju osnovno znanje francuskog jezika i imaju najmanje vrlo dobar uspjeh u školi.

Rok za prijavljivanje: najkasnije do 15. APRIL!

Bienvenue en France!

Ovaj program radimo u saradnji sa francuskom organizacijom Centre d’Exchanges Internationaux (CEI)www.cei4vents.com