Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
High school program

Školska godina u Italiji

Otkrijte sami zašto Italija, kolevka mnogih evropskih kultura, još od davnina magično privlači ljude i razigrava njihovu maštu i želju za novim saznanjima i ljepotom. Od toskanskih brežuljaka gdje je započela renesansa, preko Milana, centra svjetske mode i modnog dizajna, pa sve do večnog grada Rima - na svakom koraku u Italiji savremeni život se prepliće sa istorijom i umjetnošću.

Program polugodište ili školska godina u Italiji nudi mogućnost da pohađajući školu i boraveći u jednoj od italijanskih porodica-domaćina, naučite italijanski jezik i steknete dragocjeno iskustvo i znanje o italijanskoj kulturi.

Život u porodici

Italijanske porodice su veoma dinamične, puno rade, ali svaki slobodan trenutak provode aktivno, bilo da je u pitanju putovanje, bavljenje sportom, druženje sa prijateljima ili tradicionalni nedjeljni porodični ručak, gdje se okupi najmanje desetak ljudi za stolom uz obavezne špagete ili picu. Italijani su poznati kao pričljivi i otvoreni ljudi koji drže do porodičnog života i koji će vas rado primiti u svoj dom.

Italijanska škola

Srednje škole (scuola superiore) traju od 3 do 5 godina i završavaju se maturskim ispitom. Način ocenjivanja se razlikuje od našeg i ocjene se kreću od 1 do 10. Većina italijanskih škola počinje u septembru i završava se u junu. Školska godina je podijeljena u dva semestra sa dva školska raspusta (za Bozic i Uskrs).

Nastava se obično održava u prepodnevnoj smjeni, od 8:00 do 13:00 ili 14:00 sati, uključujući i subotu. Sledeći predmeti su uobičajeni u većini italijaskih škola: italijanski jezik i književnost, latinski jezik, strani jezik (engleski, francuski, nemački), istorija, geografija, matematika, fizika, hemija, biologija, informatika, fizičko vaspitanje i religija.

Neke škole organizuju popodnevne aktivnosti poput sporta, dramskih ili muzičkih grupa ili učenici sami organizuju druženja na pjaci (trgu) ili u nekoj od lokalnih picerija.

Program je namjenjen učenicima uzrasta od 15 do 18 godina, koji posjeduju osnovno znanje italijanskog jezika i imaju najmanje vrlo dobar uspjeh u školi.

Rok za prijavljivanje: najkasnije do 15. APRIL!

Benvenuti in Italia!

Ovaj program realizujemo u saradnji sa italijanskom organizacijom Victoria Language and Culture www.victorialanguageandculture.it