Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

  • DirectionPodgorica, Cetinjski put b.b.
  • Phone+382 69 929 990

intrax pg  Facebook

Najpovoljnija cijena i najveći izbor kvalitetnih poslova
High school program

Provedite školsku godinu u Njemačkoj

Smještena u srcu Evrope, poznata po bogatoj kulturi i tradiciji kao i odličnom obrazovnom sistemu, Njemačka predstavlja sjajnu destinaciju za inostrane učenike. Marljivost, efikasnost i gostoljubivost, samo su neki od kvaliteta koji se mogu pripisati Njemcima. 
Ukoliko želite da poboljšate svoje znanje njemačkog jezika, upoznate Njemce i njihovu kulturu, i provedete neko vrijeme u zemlji veoma uređenog društvenog sistema, Njemačka je pravi izbor za vas.

Progam Školska godina u Njemačkoj pruža priliku učenicima da pohađaju nemačku srednju školu, upoznaju svakodnevni život i kulturnu baštinu zemlje domaćina živeći u jednoj od volonterskih porodica.

NJEMAČKA ŠKOLA ( Gymnasium ili Gesamtschule)

U Njemačkoj školovanje je obavezno za učenike od 6 do 15 godina. Većina Njemaca školuje se najmanje do 18. godine. Gimnazija je škola koja se pohađa od petog do trinaestog razreda, u nekim pokrajinama do dvanaestog. Odnos učenika i profesora u njemačkim školama je prijateljski, ali sa puno poštovanja.
U većini škola obavezni su sledeći predmeti: njemački jezik, engleski jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, informatika, geografija, istorija, muzičko i likovno obrazovanje, religija, sociologija. Školska godina, zavisno od pokrajine, počinje od kraja jula do polovine septembra.

Program je namjenjen učenicima uzrasta od 15 do 18 godina, koji uče njemački jezik bar tri godine i imaju najmanje vrlo dobar uspjeh u školi.

Rok za prijavljivanje: najkasnije do 15. APRIL!

Willkommen nach Deutschland!

Ovaj program radimo u saradnji sa organizacijom AYUSA International iz Berlina. www.ayusa.de